• Jaleh Taheri för Skandinavien och Gulfstaternas skilda världar närmre varandra.
    Jaleh Taheri för Skandinavien och Gulfstaternas skilda världar närmre varandra.

Starkt kvinnligt nätverk

Det finns ett handelsutbyte – men det saknas personliga relationer reflekterade Lundastudenten Jaleh Taheri. Idag bygger föreningen Women for Sustainable Growth starka band mellan kvinnor från Sverige och Förenade Arabemiraten.

– Det var fantastiskt att se hur kvinnorna möttes både på en professionell och personlig nivå och kom varandra mycket nära, berättar Jaleh Taheri, nyss hemkommen från Dubai där arton kvinnor från Sverige och Förenade Arabemiraten deltog i en ledarskapskurs arrangerad av Women for Sustainable Growth, W4SG.

Jaleh Taheri, själv född i Kalifornien med en amerikansk mamma och en iransk pappa, startade W4SG för snart två år sedan. Projektet växte fram ur tanken att Skandinavien och Gulfstaterna är skilda världar, men genom att föra samman kvinnor med en liknande professionell bas inom näringsliv, statliga myndigheter och universitetsvärlden kan man bygga nätverk och skapa en stark och hållbar utveckling.

På den ledarskapskurs som nyligen genomfördes i Dubai deltog kvinnor med chefspositioner från bland annat Volvo, Sveriges Television, Lunds universitet, Dubai Foundation for Women & Children, Emirates Integrated Telecommunication Company och Ministry of Labour.

Visionerna för framtiden är stora. Till hösten planerar W4SG att genomföra ännu en ledarskapskurs för kvinnor på höga positioner.

Text: Liselotte Fritz

Foto: Kennet Ruona

Publicerad: 2013

Fakta

Läs mer

LÄS MER: womenforsustainablegrowth.org/sv

 

 

Se även